7. klassi õpilastel oli täna suurepärane võimalus osaleda kokandustunnis, mida viis läbi Restoran Mimosa peakokk Juhan Heinsalu. Noortele tutvustati toiduvalmistamise põhitõdesid ning koos valmistati maitsavid roogasid, milleks olid krõbedad kalapalad, koorene lõhesupp, kanafrikadellisupp ning rullbiskviit marjade ja kamakreemiga. Kokkamine koos peakokaga oli õpilastale tõeliseks vahelduseks tavapärasele kokandustunnile, kõik sõid ja kiitsid, küll oli maitsev!

Kokandustund toimus koostöös Eesti Peakokkade Ühenduse ja Maaeluministeeriumi projektiga “Peakokad koolis”. Antud projekti raames on valminud retseptikogumik koos õppevideotega, mis on leitavad järgnevalt lingilt https://www.eestitoit.ee/et/kategooriad/peakokad-kooli. Head kokkamist!

Käsitöö ja kodunduse õpetaja

Pirjo Aer