29.aprilli hommikul üllatasid meie kooli õpilasi 1.korrusel neli halli tursket tüüpi – LOBOT, TÖBOT, KOBOT ja TARBOT. Need olid neli interaktiivset robotit. Kooli oli jõudnud Keskkonnaameti rändnäitus „Ring-ring-majandame“.

Näituse sisuosa koosneb neljast teemaplokist: alustades kodust (KOBOT), meie põhilisest elukeskkonnast ning liikudes poe (TARBOT) ja tööstuse (TÖBOT) kaudu tagasi asjade olelusringi lähtepunkti – loodusvaradeni (LOBOT). Igas plokis on taustainfot selgitav visuaalne lahendus ja erinevad aktiivtegevus-eksponaadid, mis teevad selgeks jäätmetekke vältimise olulisuse ning ringmajanduse põhimõtted.

Rändnäitus „Ring-ring-majandame“ on mobiilne, atraktiivne ja mänguline õppevahend, mis tutvustab ringmajanduse põhimõtteid ja eesmärke. Näituse kasutajaid suunatakse tarbimise vähendamisele ning olemasolevate materjalide ja toodete: 1) korduskasutusele (eelista pika elueaga tooteid), 2) parandamisele, renoveerimisele (eelista tooteid, millele pakutakse parandamisvõimalust), 3) laenutamisele-jagamisele-vahetamisele (teenused toodete asemel) ning  4) ringlusesse võtmisele.

Kuni 10. maini oli õpetajatel ja õpilastel aega tutvuda ning lahendada erinevaid ülesandeid  ringmajanduse kohta.

Suur tänu  keskkonnahariduse spetsialistile  Maarika Männilile ja õpetaja Kristi Pärdile, kelle koostööna rändnäitus meie kooli jõudis.

Teate koostas õpetaja Lorina Kukk